otrdiena, 2023. gada 18. aprīlis

Merkurs 2. mājā – gudri pārvaldīt savus resursus


 Ja pastāv cilvēki, kuri prot apieties ar naudu, tad daļa no viņiem noteikti būs cilvēki ar Merkuru 2. mājā. Kādēļ tieši viņi? Jo viņi naudas tēriņiem pieiet racionāli un ar loģikas palīdzību, nevis veic spontānus pirkumus tā brīža emociju iespaidā. Ja būs ko tērēt – lieliski, viņi to darīs un pie reizes atliks arī nebaltai dienai. Ja tomēr naudas tik daudz nebūs, josta tiks savilkta ciešāk un tiks veltīts laiks pārdomām, kā izkļūt no radušās situācijas. Pirms tērēt vai sākt krāt, tiek izanalizēta esošā situācija.  Šī Merkura stāsts, protams, nav tikai par apiešanos ar naudu, bet iesākšu rakstu tieši par šo tēmu.

Šiem cilvēkiem piemīt prāts, kurš spēj darboties labumu gūšanas virzienā, lai apmierinātu savas vajadzības un sasniegtu savus materiālos mērķus. Viņi ar prāta starpniecību sajūt, kādos darījumos un iespējās ir vērts ieguldīt un veikt investīcijas, lai vēlāk ieguldījums vai iespēja nestu peļņu. Ja būs tāda vajadzība, šie cilvēki domās, kamēr atradīs veidu, kā iegūt nepieciešamos naudas līdzekļus. Resursu un materiālās drošības ieguve var tikt uztverta kā aizraujoša un prātu stimulējoša spēle. Tas ir prāts, kurš apzinās naudas vērtību un labprātāk dod priekšroku tam, lai naudu pelnītu ar intelekta starpniecību. Piemēram, tās var būt darba vietas, kurās ir jāizmanto komunikācija vai kritiskā domāšana. Tāpat šie cilvēki var mācīt un dalīties ar savām zināšanām, lai pretī iegūtu dzīvei nepieciešamos materiālos resursus. Svarīgi arī pieminēt, ka šie cilvēki vēlēsies, lai par darbu viņi tiktu atbilstoši atalgoti. Šie cilvēki vēlēsies saņemt tik daudz, cik iepriekš jau paši būs nolēmuši, izvērtējot pieliktā darba apjomu. Prātā būs novilkta konkrēta latiņa. Jo augstāks būs šo cilvēku pašvērtējums, jo augstāka būs novilktā latiņa. Tā kā pašvērtējums ir mainīga vērtība, šie cilvēki būs tie, kuri paši ierosinās sava atalgojuma pārskatīšanu.

Zināšanas ir tās, kuras šie cilvēki saista ar drošu un stabilu dzīves pamata akmeni. Tādēļ tas nebūs pārsteigums, ka daudzi no šiem cilvēkiem nodosies izglītības ieguvei vai individuālam pašizglītošanās ceļam. Lai izglītotos, netiks taupīta nauda. Viņi būs ar mieru maksāt, ja tas būs nepieciešams. Šie cilvēki apzināti meklē resursus, lai palīdzētu sev iegūt tieši viņu personībai nepieciešamās zināšanas. Tādēļ daudziem šiem cilvēkiem būs izveidota pašiem sava bibliotēka ar viņiem interesējošu lasāmvielu. Ja kaut kādu iemeslu pēc viņi nevarēs būt biežs viesis grāmatu veikalos, tad viņi būs biežs viesis bibliotēkās. Šo cilvēku acīs zināšanas būs visdārgākā un visvērtīgākā lieta, kuru var uzkrāt. Jo vairāk viņiem būs zināšanu, jo labāks būs viņu pašvērtējums. Arī iegūtās zināšanas tiks izmantotas kā pamatojums atalgojumam. Pateicoties tam, ka otro horoskopa māju pārvalda Zemes elements, šie cilvēki spēj caur zināšanām aizgūtās idejas pārvērst realitātē. Tie nebūs cilvēki, kuriem patiks teoretizēt par to, ko viņi zina, viņiem būs svarīgi redzēt, kā viņu zināšanas pārvēršas praktiskos un reālos rezultātos. Šie cilvēki nenodarbojas ar fantazēšanu par to, kā būtu, ja būtu, viņiem ir vajadzīgi reāli un taustāmi fakti.

Lai viņu idejas pārvērstos realitātē, šie cilvēki mēdz atrast pareizos cilvēkus, caur kuriem tas varētu notikt. Viņi pie idejas turēsies tik ilgi, līdz radīsies iespēja to īstenot. Tieši tādēļ viņiem nepatīk, ja viņus steidzina. Reizēm der sagaidīt īsto vietu un laiku. Viņi koncentrēsies un risinās situāciju tieši tik ilgi, lai novestu visu līdz taustāmam gala rezultātam. Caur komunikāciju var nākt dažādi labumi, tai skaitā materiālie. Tāpat šie cilvēki neatkāpsies no sava viedokļa. Komunicējot viņi uzmanīgi izvēlēsies vārdus, kurus teikt. Tieši tādēļ daudziem no šiem cilvēkiem piemitīs labas pārliecināšanas spējas. Viņi prot atrast pareizo pieeju, lai pārdotu savu ideju.  Vārdi tiek izmantoti, lai uzburtu vizuālu poēziju. Viņi prot aprakstīt pārdodamās idejas skaistumu un praktisko pusi, izvēloties nepieciešamos vārdus. Tieši zinot visus trikus, viņi paši neuzķersies uz tukšiem mārketinga trikiem.

Lasītāj, ņem vērā, ka šo raksturojumu var ietekmēt Merkura horoskopa zīme un aspekti, kurus Merkurs veidos ar citām planētām. Šo raksturojumu ietekmēs arī tas, ja 2. mājā būs citas planētas, un tas, kura būs 2. mājas virsotnes zīme. Tā kā Merkurs ir neitrāla planēta, kura īpaši izteikti var pieņemt tās horoskopa zīmes nokrāsu, kurā tas atradīsies, šo raksturojumu ietekmēs arī Merkura horoskopa zīme. Ūdens Merkurs vienmēr pie sevis paturēs vairāk informācijas nekā Merkurs, kurš atradīsies Gaisa horoskopa zīmē.

Nākamajā rakstā aplūkošu nākamo aspektu ar Mēnesi – Mēness sekstils ar Merkuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ko domā par manām pārdomām? Priecāšos arī par tavām pārdomām, secinājumiem komentāra izskatā...